De locatie

Het gebied

Op onderstaande afbeelding zijn de dorpen Zweeloo, Oosterhesselen en Sleen en de locatie van het muziektheater gemarkeerd. Het is het gebied van landgoed De Klencke, aan de zuidkant van de Klenkerweg.

Voor de kenners: het speelveld ligt tussen de Oude Tolhuisweg, de Mosterddijk en de Boksloot.

Het Drostendiep, de Boksloot en de Mosterddijk

Het Drostendiep is genoemd naar Cornelis van Dongen. Hij was de eigenaar van havezathe De Klencke. Tussen 1743 en 1748 was hij drost van Drenthe. De beek ontspringt in de buurt van Wezup en mondt uit in het Stieltjeskanaal bij Coevorden.
De grote sloot die achter het bankje langs loopt is de Boksloot. Deze is gegraven in dezelfde tijd als de Verlengde Hoogeveense Vaart. Even verderop, bij de betonnen brug, is de Mosterddijk. Dit was vroeger de doorgaande weg tussen Sleen en Oosterhesselen. Onderdeel van de oude weg tussen Groningen en Coevorden. De boerderij waar u achterop kijkt is het Tolhoes. Deze lag tevens aan die oude verbinding en stamt uit 1820.

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten werkt als eigenaar van de locatie graag mee aan dit bijzondere spektakel. De belangen van de natuur en de omwonenden worden daarbij goed bewaakt.

Parkeren

Over het gebruik van het speelterrein en het parkeren zijn goede afspraken gemaakt. Lees de parkeerinformatie voordat u naar de voorstellingen gaat.

Wandel- en fietsroute Toorn van Thunaer

Nieuwsgierig naar het gebied van landgoed De Klencke. Speciaal voor de Toorn van Thunaer zijn routes samengestel: een wandelroute van 9 kilometer rond Oosterhesselen, een fietsroute van 43 kilometer door de regio waar het verhaal zich afspeelt. De routes hebben een historische insteek en zijn samengesteld door de historische verenigingen van Sleen, Zweeloo en Oosterhesselen. Meer info over de route en de verkooppunten van de routeboekjes op de pagina routes.

De speellocatie

Speelterrein vanuit de lucht juni 2019
Speelveld juni 2019

Bekijk ook de dronebeelden van het speelveld.

Meer foto’s van de speellocatie