De locatie

Het gebied

Op onderstaande afbeelding zijn de dorpen Zweeloo, Oosterhesselen en Sleen en de locatie van het muziektheater gemarkeerd. Het is het gebied van landgoed De Klencke, aan de zuidkant van de Klenkerweg.

Voor de kenners: het speelveld ligt tussen de Oude Tolhuisweg, de Mosterddijk en de Boksloot.

Het Drostendiep, de Boksloot en de Mosterddijk

Het Drostendiep is genoemd naar Cornelis van Dongen. Hij was de eigenaar van havezathe De Klencke. Tussen 1743 en 1748 was hij drost van Drenthe. De beek ontspringt in de buurt van Wezup en mondt uit in het Stieltjeskanaal bij Coevorden.
De grote sloot die achter het bankje langs loopt is de Boksloot. Deze is gegraven in dezelfde tijd als de Verlengde Hoogeveense Vaart. Even verderop, bij de betonnen brug, is de Mosterddijk. Dit was vroeger de doorgaande weg tussen Sleen en Oosterhesselen. Onderdeel van de oude weg tussen Groningen en Coevorden. De boerderij waar u achterop kijkt is het Tolhoes. Deze lag tevens aan die oude verbinding en stamt uit 1820.

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten werkt als eigenaar van de locatie graag mee aan dit bijzondere spektakel. De belangen van de natuur en de omwonenden worden daarbij goed bewaakt.

Foto’s van het landgoed