Bordercollie River maakt theaterdebuut

Boldercollie River gaat meedoen aan de voorstellingen van De Toorn van Thunaer. Het wordt het debuut van River in het ’theater’. Dat geldt trouwens ook voor de landgeiten, paarden, schapen.

Wie is River?

River is een bordercollie van 2 en een half, geboren in Wijnjewoude als zoon van Finnick en Gillian en woont sinds hij 8 weken is bij de familie de Haan aan de Brink in Sleen.

River komt uit een familie harde werkers, echte schapendrijvers. Helaas heeft River, toen hij een jaar was, een spierblessure opgelopen waardoor hij essentiële trainingen heeft moeten missen en is River nog geen volleerd schapendrijver. River is wel een hond met een hele goede werkdrift, luistert goed en leert snel en hij heeft een heel zacht karakter en is makkelijk in de omgang.

Scheper, schaapskudde en schapenhond

Een tijd geleden werden we gevraagd of River ingezet zou kunnen worden bij de musical, een scheper heeft tenslotte een hond bij zich. Na overleg tussen Geert Garming (de scheper in het stuk) en de mensen van de schaapskudde in Benneveld is besloten River een musicalcarrière te gunnen. Kennismaking met zijn collegae is al geweest en binnenkort volgt het “repeteren” met de kudde.

Succes River!

bordercollie River