Een prachtige avond

Wat was het mooi, gisteravond bij de première! De tribune vol en weliswaar een natte start, maar daarna prachtig dreigende luchten en aan het eind een heldere hemel. Dit schrijft de pers vandaag:

RTV Drenthe: Première is een droom die uitkomt

Het muziektheaterspektakel ‘De Toorn van Thunaer’ is vanavond in première gegaan in Oosterhesselen. Het stuk is opgevoerd door 120 vrijwillige spelers uit het dorp zelf en uit Sleen en Zweeloo. Landgoed De Klencke werd voor deze Drentstalige voorstelling omgetoverd tot decor. Mede-organisator Harm Dijkstra is maar wat blij met deze plek. “Je kijkt je ogen uit hier. Ook al weet ik wat er komt, het is zo’n mooi gezicht en het wordt mooi uitgelicht.” Een sprookjesachtige locatie, vindt hij.
Meer op www.rtvdrenthe.nl en een fragment van ‘Oh Hillegonda’ op de RTV Drenthe Facebookpagina

Coevorder Nieuws: Aan alles is gedacht bij de Toorn van Thunaer

Na de try-out van dinsdagavond was het woensdagavond tijd voor de première van De Toorn van Thunaer. Het muziektheaterspektakel is een prestatie van formaat, daarover waren de aanwezigen het wel eens. Initiatiefnemers Harm Dijkstra (teksten en liedjes), Jan Kruimink (arrangementen) en Gerrit Hegen kunnen niet anders dan tevreden zijn en dat geldt zeker ook voor alle acteurs, zangers en de honderdjarige muziekvereniging Excelsior uit Oosterhesselen.

Meer op www.coevordernieuws.nl

Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant: De kop is eraf

Bijna achthonderd toeschouwers woonden gisteravond de première bij van De Toorn van Thunaer. Aan het openluchttheaterstuk op havezate De Klencke tussen Oosterhesselen en Sleen doen 120 spelers en een 60-koppig orkest van muziekvereniging Excelsior uit Oosterhesselen mee, allen afkomstig uit de regio.

Meer op www.dvhn.nl en later in de vrijdageditie van het Dagblad van het Noorden

SleenWeb: De Toorn van Thunaer waart rond

Woensdagavond was het eindelijk zover. De première van de Toorn van Thunaer! De weersomstandigheden waren de organisatie in eerste instantie niet bepaald gunstig gezind; vooraf veel regen. Maar een wonder geschiedde; bij aanvang van de voorstelling werd het droog en kon een overvolle tribune genieten van een prachtig schouwspel. Na drie jaar van voorbereiding is het dan zover; de generale en try-out van het spektakel zijn geweest en de première van gisterenavond was één groot feest!
Meer op www.sleen.nu met foto’s van Ton Trompert

ZO34: Duizenden toeschouwers in de ban van De Toorn van Thunaer

De productie is een combinatie van muziek, zang, taal, decor en toneel. En wordt in een natuurlijke en cultuur-historische omgeving geplaatst en uitgevoerd, landgoed De Klencke. Het door Harm Dijkstra geschreven verhaal is gebaseerd op historische feiten. Voor het stuk werden een gevarieerd aanbod van ruim twintig liederen en muziekstukken gecomponeerd. De liederen werden gezongen door solisten, ensembles en een groot gemengd koor.

Een fotoimpressie op www.zo34.nl

Klaas van der Meulen: perfecte organisatie

Tegen de achtergrond van pikzwarte luchten, heen en weer vliegende uilen en vleermuizen en een heldere maan tussen schitterende sterren, ontvouwde zich het spektakelstuk De Toorn van Thunaer. Prachtig locatietheater, met 120 spelers uit de regio en 60 orkestleden. Het programmaboekje vermeldt een meer dan indrukwekkende lijst medewerkers. Na meer dan 40 jaar in Drenthe gewoond te hebben ben ik ervan overtuigd: dit kan alleen in de zuidoosthoek, in het gebied rondom Oosterhesselen, Zweeloo en vooral Sleen met als drijvende krachten Kruimink, Hegen en maestro Harm Dijkstra.

Meer op www.klaastaal.nl

Een tipje van de sluier: het slotlied