Met Sjoerd Wagenaar op locatie

Op Goede Vrijdag 30 maart hebben Harm Dijkstra, Jan Kruimink en Gerrit Hegen de locatie bekeken samen met adviseur Sjoerd Wagenaar. Sjoerd is voormalig artistiek leider van de Peer Group en heeft veel ervaring met locatietheater. Hij kwam met zeer bruikbare adviezen, Harm Dijkstra doet verslag.

Meugelijkheden speullocatie

Wij hebt op de speullocatie het ien en ander deurspreuken.  Sjoerd had creatieve ideeën over het aankleden van de ruumte veur het orkest, (zoas een strobult an de boetenkant, en as de stropakken wegpakt wordt, blef er een podium veur het orkest over.) Suggesties um de brug te bekleden, etc. Hij wees oes erop dat wij goed rekening moet holden met het feit dat je op een groot toneel veul tied neudig bint um van de iene naor de nadere kant te kommen. En dat het niet arg is veur het publiek um zo nou en dan gewoon lekker um heur hen te kieken zunder dat er spectaculaire zaken gebeurt.

Te veul materiaal?

Verder was Sjoerd van mening dat wij een mooi script hebt dat veul meugelijkheden biedt, maar vindt hij 28 muziekstukken misschien wal erg veul. Niet het vele is goed, maar het goede is veel, is zien leus. Daor moet wij goed op verdacht wezen. Gelukkig kun je beter wat te veul- dan te weinig materiaal veurhanden hebben.

Meer advies

Sjoerd hef erin toestemd dat wij hum weer benaderen mugt veur advies, en hij giet zölf nog veur oes op zuuk naor een dramaturg en wellicht naor regieassistenten. Hij begeleidt studenten die een regie-opleiding doet, en daor zul dan iene bij oes stage kunnen lopen.