Wat een sfeer bij de derde rippetitie

Een heerlijke sfeer bij de derde rippetitie zaterdag 26 januari in MFC de Brink. Esselien de Groot van Coevorden Huis Aan Huis was aanwezig en schreef onderstaand verslag:

In MFC De Brink in Sleen werd vanmiddag een toneelrepetitie gehouden voor de muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer. Het spektakel wordt in september opgevoerd op landgoed De Klencke.

Geïnspireerd door historie

Harm Dijkstra uit Sleen raakte geïnspireerd door de historie van De Klencke bij Oosterhesselen. Hij riep daarvoor de hulp in van Gerrit Hegen en Jan Kruimink, zij zorgen met alle toneelspelers, zangers en nog veel meer mensen voor het spektakel.

Het verhaal speelt zich af in 1419. De locatie is het terrein aan de Mosterddijk bij de Oude Tolhuisweg aan de oever van de Boksloot.

Veel plezier

Vanmiddag werd uiteraard heel serieus geoefend, wel was er volop humor door alle verwikkelingen en de aanwijzingen van Harm Dijkstra. Het was duidelijk, dat alle toneelspelers veel plezier beleven aan deze repetities om toe te werken naar september. Binnenkort is er een muziekrepetitie in dorpshuis De Hesselerhof.

Zie ook www.coevordenhuisaanhuis.nl

Onderstaande foto’s zijn van Gerrit Hegen