Hanneke Braam

Hanneke Braam regisseur Hanneke Braam is in 1979 geboren in Oosterhesselen. Ze volgde haar eerste acteerlessen bij jeugdtheater Saturnus in Emmen. Tijdens haar opleiding aan de Hogeschool voor de kunsten in Zwolle werkte ze voor TV OOST en BNN.

Braamtheater regie

Gedurende haar opleiding groeide de liefde voor regie. In 2004 richtte ze haar eigen gezelschap Braamtheater op en werd ze assistent regisseur bij verschillende toneelproducenten. Zo werkte ze met Wim T. Schippers, Gerardjan Rijnders en Titus Tiel Groenestege. Van 2013 tot 2015 werkte ze als resident director van ‘Love Story’ en ‘Hij gelooft in mij’ van stage entertainment. Afgelopen jaren regisseert ze zowel grote als kleine cabaret- en toneelvoorstellingen waaronder ‘U bent mijn moeder’ met Jan Rot en Edda Barends voor theaterfestival de parade (2016) en voor de grote zaal de toneelbewerking van ‘Twee Vrouwen’ van Harry Mulisch met Renée Soutendijk. Afgelopen seizoen maakte ze roem een toneelstuk van Ger Thijs met Victor Reinier en Renee Soutendijk.

Seizoen 2018-219

Dit seizoen (2018-2019) regisseert ze ‘Genoeg nu over jou’ met Ingeborg Elezvier, Anniek Boer en Peter Tuinmanen  een toneelbewerking van ‘Turks Fruit’ met Chris Peters en Ali Zeilstra. Verder is Hanneke vaste regisseur van cabaretière Anne Neuteboom en geeft ze acteerles aan de vooropleiding zone 1380 in Weesp. Hanneke woont momenteel in Amsterdam met haar dochters Julie en Sarah.

Meer op www.braamtheater.nl