Jeroen Rienties

Jeroen Rienties, geboren in Emmen en opgegroeid in Erica, studeerde in 2003 af aan de Pabo in Emmen. Al tijdens zijn studie zong hij in een top 40 coverband. Ter voorbereiding op toelating tot het conservatorium volgde hij zanglessen bij Carina Vinke en na de Pabo vervolgde hij zijn studieloopbaan met de opleiding musical/muziektheater aan het conservatorium van Alkmaar. Daar volgde hij zang- dans- en dramalessen, workshops van onder meer Pia Douwes, Michael Diederich en Doris Baaten en speelde hij in verschillende voorstellingen. Na twee jaar besloot hij toch het onderwijs in te gaan. Naast het lesgeven is hij wel actief gebleven met zingen, ook in het Drents.

Zang, ook in het Drents

Het Drents voelt voor hem als een moedertaal. Jeroen zong onder andere in de kerstuitzending ‘Hillige daag’ van Daniël Lohues op RTV Drenthe en heeft hij een aantal liedjes ingezongen voor het Drentse kinderliedjesproject ‘Het jaor deur’. Verder speelde hij de vader van ‘Oek’ in de gelijknamige musical en heeft hij als zangsolist samengewerkt met verschillende koren en harmonieorkesten, waaronder het NNJO.

Muziekdocent

Na tien jaar lesgeven in het VMBO heeft de liefde voor muziek en het onderwijs uiteindelijk geresulteerd in het aangaan van een nieuwe uitdaging. In 2015 is Jeroen gestart met de maatopleiding docent muziek aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle, waar hij in 2017 zijn diploma behaalde met zang als hoofdvak. Jeroen is nu werkzaam als muziekdocent op het Hondsrugcollege in Emmen.